Fönsterputs-logo

Vänligen välj Privat eller Företag

Fönsterputsning Tips

En av de allra vanligaste frågorna vi får är: Vilket är det bästa tipset när det kommer till fönsterputsning? Och det är ingen hemlighet. Alla kan faktiskt putsa fönster i teorin. Anledningen till att privatpersoner abonnerar på fönsterputs är i första hand för att de till en låg kostnad slipper utföra ett relativt krävande arbete. Vi ska dock göra vårt bästa för att förse dig med några tips som kan vara bra att tänka på om du föredrar att putsa dina fönster själv.

Tänk på säkerheten främst

Det första vi vill fastslå är att det är farligt att putsa fönster på höga höjder utan rätt erfarenhet och säkerhetsutrustning. Detta är med andra ord någonting som vi vill avråda från. Öppnas dina fönster inåt eller är på markhöjd är det lättare att genomföra under säkra former.

Tänk alltid på säkerheten i första hand. Vi på Ultraputs hjälper dig gärna med fönsterputs på höga höjder.

Använd rätt produkter

Ska man putsa fönster på ett vis som är effektivt och ger goda resultat är det av högsta vikt att man använder sig av rätt produkter. På så vis undviker man de klassiskt fula ränderna som riskerar att sätta sig på rutan.

Tre saker att lägga fokus på:

  • Skrapa
  • Duk
  • Fett- och smutsavlägsnande medel

Fönsterskrapa

Skrapan bör inte vara en vanlig dusch-/ badrumsskrapa. Dessa fungerar i regel dåligt till just fönsterputsning. Istället ska du satsa på en ordentlig fönsterskrapa som finns att köpa i välsorterade butiker.

Duken

Många använder sig av gamla trasor i form av sönderrivna lakan, örngott eller kökshanddukar. Fungerar det för dig så fortsätt för all del. Se bara till så att det inte luddar och lämnar fula prickar kvar på fönstret när jobbet redan är gjort.

Ett gott tips är att istället satsa på en riktigt bra microfiberduk. Med en sådan undviker du effektivt ovanstående problem.

Medlet

Vi på Ultraputs använder oss av det bästa tänkbara fönsterputsmedel som finns att tillgå på marknaden; ur såväl kvalitets- som miljöhänseende. För en privatperson som vill ha ett pålitligt och effektivt alternativ till professionella medel är diskmedel vårt främsta tips, då detta både är fett- och smutslösande.

Tänk dock på att inte ha allt för mycket diskmedel i vattnet. Det riskerar att orsaka fula märken.

Svårare än vad man kan tro

Den som putsar fönster för första gången kommer snart inse att det är svårare än förväntat. Risken är att glasrutan får ränder eller/och ludd till följd av en slarvig putsning. Fortsätt öva och använd dig av rätt produkter så ska du se att resultaten snart blir bättre – precis som med allting annat här i livet.

Lämna över arbetet till oss

Välkommen att kontakta oss för prisvärd fönsterputs i Malmö, samt resten av sydvästra Skåne. Med RUT-avdraget betalar du numera bara halva priset, och vi tar hand om allt det administrativa. Kanske är detta vårt allra främsta tips till dig.

I övrigt önskar vi dig lycka till med fönsterputsningen!

Kontakta oss

ULTRAPUTS AB

Ultraputs erbjuder fönsterputsning till privatpersoner samt organisationer och företag. Vi utför även andra typer av fastighetsunderhåll på höga höjder.

Kontakt

Hör gärna av dig till oss med frågor. Vi finns tillgängliga för enstaka uppdrag samt erbjuder prisvärda abonnemang. Varmt välkommen!